Robot Süpürgeler Hackerların Hedefinde

13 Ekim 2024
27
Gösterim

Robot süpürgeler, günlük hayatımızı kolaylaştıran en popüler teknolojilerden biri haline gelmişken, siber saldırıların yeni hedefi olmaktan kurtulamadılar. Geçtiğimiz hafta, ABD’nin bazı eyaletlerinde meydana gelen sıra dışı olaylar bu cihazların güvenlik açıklarını bir kez daha gözler önüne serdi.

Ecovacs marka robot süpürgeler, hackerlar tarafından uzaktan kontrol edilerek ev sahiplerini ve evcil hayvanlarını taciz etti. Minnesota’da yaşayan avukat Daniel Swenson, televizyon izlerken robot süpürgesinden önce radyo sinyallerine benzer garip sesler duymaya başladı. Bir süre sonra, süpürgeden genç bir erkek sesiyle küfürler yağdırıldığını fark etti. Durumu kontrol altına almak için şifrelerini sıfırlayıp cihazı yeniden başlatan Swenson, bu ilginç olayın tekrar yaşanmasını önlemek adına güvenlik önlemleri aldı.

Benzer vakalar, Los Angeles gibi diğer bölgelerde de yaşandı. Hackerlar, bir başka vakada robot süpürgeyi kullanarak evdeki köpeği kovaladı ve hayvana bağırarak onu korkutmaya çalıştı.

Bu saldırılar üzerine Ecovacs, kullanıcılarını bilgilendiren bir açıklama yaparak, saldırıların kaynağını tespit ettiklerini ve bu tür girişimlerin önüne geçtiklerini belirtti. Şirket, kullanıcıların kişisel bilgileriyle ilgili herhangi bir sızma olduğuna dair kanıt bulunmadığını da ekledi.

Akıllı ev teknolojileri hayatımızı kolaylaştırırken, bu cihazların güvenlik riskleri de her geçen gün daha belirgin hale geliyor. İnternet bağlantısı gerektiren bu tür ürünler, siber suçluların radarına girmeye devam ederken, kullanıcıların güçlü şifreler ve güvenlik önlemleri alması büyük önem taşıyor.

Kategori(ler):
Güncel · Teknoloji · Yapay Zeka · Yaşam

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir