Uzay Çöpü Florida’daki Eve Düştü: Aile NASA’ya Tazminat Davası Açıyor

24 Haziran 2024
Uzay Çöpü Florida’daki Eve Düştü: Aile NASA’ya Tazminat Davası Açıyor
94
Gösterim

ABD’li bir aile, uzaydan gelen küçük bir parçanın Florida’daki evlerinin çatısına düşerek hasara yol açmasının ardından NASA’dan 80.000 doların üzerinde tazminat talep ediyor.

Avukatlık bürosu Cranfill Sumner, Cuma günü yaptığı açıklamada, uzay çöpü sorununun artan uzay trafiğiyle birlikte büyüdüğünü ve NASA’nın bu duruma verdiği tepkinin gelecekteki tazminat davalarına emsal teşkil edebileceğini söyledi.

700 gram ağırlığındaki cisim, 8 Mart’ta Alejandro Otero’nun Naples, Florida’daki evine çarparak çatıda delik açtı.

NASA daha sonra, cismin 2021 yılında Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan atık olarak fırlatılan kullanılmış pil taşıyan bir kargo paletinden kopan bir parça olduğunu doğruladı.

ABD uzay ajansı, Dünya atmosferesine yeniden girerken parçanın tamamen parçalanması beklenirken, bir bölümünün sağlam kaldığını söyledi.

Avukatlık bürosu, Otero’nun oğlunun çarpma anında evde olduğunu ve NASA’nın tazminat talebine altı ay içinde yanıt vermesi gerektiğini belirtti.

Avukat Mica Nguyen Worthy, “Müvekkillerim, bu olaylarının hayatları üzerindeki stresi ve etkiyi hesaba katmak için yeterli tazminat talep ediyorlar.” dedi.

“Kimsenin bu olayda fiziksel olarak yaralanmamış olmasına minnettarlar, ancak böyle bir ‘kıl payı’ durumu felakete yol açabilirdi. Ciddi yaralanma veya ölüm gerçekleşebilirdi.”

NASA henüz yanıt vermedi.

Kaynak bağlantısını ziyaret edin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir